ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az alábbi általános szerződési feltételek (ÁSZF) megállapodást képeznek Purple Online Media Kft  (a továbbiakban ‘Influencer Bázis’, ‘mi’, ‘szolgáltató’, ’influencerbazis.hu’, ’influencerbazis’, ) és TE, mint felhasználó (továbbiakban ‘cég’, ‘influnecer’, ‘véleményvezér’, ‘ügyfél’, ‘vállalkozó’, ‘vállalkozás’, ‘megbízó’ ) között, illetve minden körülmények között alkalmazásra kerülnek az online (www.influencerbazis.hu webhelyen) vagy mobil felületen elérhető közösségi portálunkon, emailben, telefonon.

1. A szolgáltatásról általában

1.1. Az ÁSZF-ben szereplő fogalmak

Felhasználó: Azok a cégek és természetes személyek, akik az Influencer Bázis Influencer Marketinget Segítő Közösségi Oldalra regisztráltak, ezáltal használják azt. Továbbiakban a felhasználó más néven lehet: ‘cég’, ‘influnecer’, ‘véleményvezér’, ‘ügyfél’, ‘vállalkozó’, ‘vállalkozás’, ‘megbízó’, ‘te’, ‘ön’.
Influencer Bázis: Az influnecerbazis.hu webhelyen található Influencer Marketinget Segítő Közösségi Oldal. Továbbiakban a Influencer Bázis más néven lehet „mi” „szolgáltató” „közösségi oldal”.
Influencer, véleményvezér: Az a felhasználó, aki a közösségi oldalakon szerzett népszerűségét kihasználva hirdetési felkérést kap és teljesít.
Cég: Az a felhasználó, aki hirdetési megbízás céljából influencert keres és kér fel.
Felhasználói fiók: Az általános jogú felhasználói fiók lehetővé teszi, hogy egy személy az Influencer Bázis közösségi oldal funkcióinak a többségét használhassa. A felhasználói fiók létrehozása ingyenes, e-mail cím, név, felhasználó név illetve felhasználói fiók-jelszó megadásával pár perc alatt létrehozható és használható.
Felhasználói tartalom: Az alkalmazásba feltöltött és felhasználókkal megosztott tartalom együttes neve.
Használati díj: Csomagtól függően az első 3 vagy 14 nap ingyenes korlátlan használat után, a további korlátlan használatért fizetendő havi előfizetés vagy éves előfizetés.
Ekrtv.: 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

1.2. Regisztráció az oldalra

Minden felhasználónak regisztrálnia kell magát az influnecerbazis.hu honlapon. A regisztrációhoz elegendő a regisztrációs űrlap kitöltése és az ÁSZF, valamint adatvédelmi szabályozás elfogadása: az új felhasználó nyilatkozik arról, hogy az ÁSZF rendelkezéseit megismerte és azt magára nézve kötelezőnek elfogadta (Ptk. 6:78. § rendelkezéseinek megfelelően). Az alkalmazásba való regisztrálással beleegyezel abba, hogy a valóságnak megfelelő adatokat adsz meg a regisztrációs űrlapon és az alkalmazáson belül, ahol arra szükség van. A megadott adatok kezeléséről az ’ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT’ rendelkezik.
Ha nem töltötted be a 18. életévedet, akkor nem vagy jogosult az alkalmazás használatára. A szolgáltató nem vállal felelősséget a valótlanul megadott adatok után. Ha bárkinek tudomására jut, hogy 18 éven aluli személy használja az influnecerbazis.hu-t, mihamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén. Az Influencer Bázis fenntartja a jogot a személyi azonosító okmány másolatának bekérésére, annak érdekében, hogy a felhasználó bizonyítsa 18. életévének betöltését. Az a felhasználó, aki ennek a kérésnek 15 munkanapon belül nem tesz eleget, automatikusan kitiltásra kerül.

1.3. Felhasználói jelszó és biztonság

A te felelősséged, hogy megőrizd jelszavad és felhasználói fiókod titkosságát és teljes mértékben felelős vagy minden olyan tevékenységért, ami a felhasználói fiókod alatt végbe megy. Beleegyezel, hogy (a) azonnal értesítesz minket, amennyiben jogosulatlan jelszófelhasználás gyanúja merül fel, és (b) biztosítod, hogy kijelentkezel az alkalmazásból minden egyes alkalommal mihelyst befejezed annak használatát. Az Influencer Bázis nem vállal felelősséget azon károkért, amelyek ezen bekezdés be nem tartásából keletkeztek.

1.4. Az oldal használatának általános szabályai

Belegyezel abba, hogy általános szabályokat és korlátozásokat alkalmazhatunk a szolgáltatások igénybevételére vonatkozóan, amely tartalmazza a limit nélküli maximum időtartamot, amely alatt a statisztikák, adatok vagy más tartalmak megőrzésre kerülnek a Szolgáltatónál. Egyetéresz azzal, hogy mi nem vállalunk felelősséget a feltöltött és kezelt adatok elvesztéséért, törléséért vagy egyéb hibákért, amelyek az adattároló szervereinket érhetik. Elfogadod, hogy a hosszú ideje inaktív felhasználókat felfüggeszthetjük. Beleegyezel, hogy jelen általános szerződési feltételek bármikor módosulhatnak és az Influencer Bázis nem köteles erről írásban vagy egyéb módon tájékoztatni a felhasználóit.

1.5. Szolgáltatásaink módosítása

Az Influencer Bázis fenntartja a jogot arra, hogy bármikor, akár előzetes értesítés nélkül, ideiglenesen vagy véglegesen, módosítsa vagy visszavonja a szolgáltatását, vagy annak bizonyos rész-szolgáltatásait. Tudomásul veszed, hogy az ilyen módosítások a szolgáltatással kapcsolatban módosíthatják az adatokat és kimutatásokat, amelyeket a felhasználói fiókodon keresztül láthatsz. Elfogadod azt, hogy az Influencer Bázis nem tartozik felelősséggel neked vagy bármilyen harmadik félnek a módosításokért, átalakításokért vagy visszavonásért a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

2. Felhasználási feltételek

2.1. Felmondási feltételek

Egyetértek azzal, hogy az Influencer Bázis saját belátása szerint felfüggesztheti vagy megszüntetheti a felhasználói fiókodat (vagy annak bármely részét), megvonhatja az alkalmazás használatát és eltávolíthatja, törölheti az üzeneteid illetve bármely tartalmat, amit feltöltöttél az oldalra, bármilyen okból, beleértve jelen szerződési feltételek bárminemű megsértését. Bármilyen feltételezett csalás, sértő vagy illegális tevékenység, amely az alkalmazás használatának felfüggesztéséhez vezet, jogi következményeket vonhat maga után.
Fenntartjuk a jogot, hogy saját belátásunk szerint bármikor, értesítés nélkül is akár, visszavonhatjuk vagy megszüntethetjük a oldalunk szolgáltatását. Egyetértesz azzal, hogy bárminemű megszüntetése vagy visszavonása a szolgáltatásainknak, az általános szerződési feltételek szerint, megvalósítható értesítés nélkül, tudomásul veszed és elfogadod, hogy a fent említett esetben az  adataid és egyéb feltöltött tartalmaid azonnal törlésre kerülnek, fiókod felfüggesztésre kerül, illetve megszűnik a hozzáférésed ezekhez a tartalmakhoz és a felhasználói fiókhoz. Továbbá, elfogadod, hogy nem tartozunk felelősséggel neked vagy bármely harmadik félnek a felhasználói fiókja megszűnéséért.

2.2. Szerzői és egyéb jogok, védjegyek

A Szolgáltatás bármely eleme és annak egésze, továbbá az influencerbazis.hu weblapon a szolgáltató által elérhetővé tett minden tartalom (beleértve az egyes felhasználói hirdetéseket is) szerzői jogi védelem – és bizonyos esetekben – iparjogvédelem alatt áll.
A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét megillető jogok jogosultja a szolgáltató. Az influencerbazis.hu weboldal bármely elemének másolása, módosítása vagy újbóli közzététele – a szolgáltató kifejezetten erre irányuló felhasználási engedélye nélkül – polgári jogi és büntetőjogi felelősséget von maga után. A szerzői jog tárgyai nem használható fel és nem hasznosítható a szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül.
A Felhasználó által az alkalmazásban feltöltött hirdetésekkel megvalósított bármely szerzői jogi vagy adatvédelmi rendelkezésekbe ütköző visszaélésért a Felhasználó felelős. A nevünk és a logóink védjegyek, amelyek a Purple Online Media Kft. tulajdona. Minden haszon, piaci előny, ami a védjegyeink felhasználásával generálódott minket illet, Purple Online Media Kft. tulajdona.
Tudomásul veszem és elfogadom, hogy az Influencer Bázis szolgáltatásai tartalmaznak szerzői jogi, szabadalmi, védjeggyel rendelkező, üzleti titok vagy egyéb tulajdonosi jogok és törvények által védett tartalmakat. Elfogadom, hogy az engedélyünk nélkül nem módosíthatom, nem másolhatom, nem adhatom bérbe, nem adhatom el, nem adhatom kölcsön, nem értékesíthetem, és nem használhatom fel egyéb tevékenységhez a tartalmakat vagy azok részeit, kivéve a saját felhasználói fiókomba feltöltött tartalmakat. A szolgáltatás használata során tilos bármilyen adathalász tevékenység, adatbányász robot telepítése vagy használata. Ha felfüggesztettük a jogod az alkalmazás használatához (beleértve az IP cím blokkolását), akkor elfogadom, hogy tilos bármilyen olyan tevékenység, amivel megkerülné a fiók blokkolását. Az alkalmazás engedélyezettől eltérő használata szigorúan tilos.
A szolgáltatásunk alapjául szolgáló szoftver és technológia nyílt forráskódú, viszont az influencerbazis.hu-n megvalósított kombináció a mi tulajdonunk. Vállalom, hogy nem másolom, nem módosítom, nem használom fel, nem fejtem vissza, nem próbálom más módon kinyerni a forráskódot, nem árusítom, nem ruházom át és semmilyen más módon nem adom át az alkalmazást és a hozzátartozó szoftvert és megoldásokat. Minden itt meg nem fogalmazott jog számunkra fenntartva.

2.3. Felhasználói tartalom

Az Influencer Bázis rendszerében elvégzendő feladatok egy online felületre való tartalomfeltöltésből és mellékelt leírásból állnak. A felkérő cégnek fel kell hívnia a véleményvezér figyelmét, hogy a feltöltött felhasználói tartalmaknál fel kell tüntetni a szponzorizáció tényét valamilyen módon, igazodva a Gazdasági Versenyhivatal hatályos szabályozásához. A véleményvezér köteles ezt teljesíteni a hatályos szabályokat betartva. A Influencer Bázis semmilyen felelősséget nem vállal a szponzorált tartalmak jelzésének elmulasztásáért, illetve az erre irányuló figyelemfelhívás elmulasztásáért sem.
Te vagy a felelős a feltöltött és felhasználókkal megosztott tartalmakért a közösségi oldalon (együttesen: ’felhasználói tartalom’). Nem tölthetsz fel olyan tartalmat, amelyet nem te hoztál létre vagy nem te birtoklod a jogokat, kivéve, ha erre írásos engedélyt kaptál. A felhasználói tartalom feltöltésével engedélyt adsz Nekünk és a céges felhasználóinknak, hogy másoljuk, közzétegyük, feltöltsük, bemutassuk, értékesítsük, módosítsuk, és egyéb módon felhasználjuk a felhasználói tartalmaid az Influencer Bázissal kapcsolatban, promóciókban, hirdetésekben vagy a marketing eszközök bármelyikében, amelyeket ma ismerünk, illetve amelyek a későbbiekben jelennek meg a piacon.
Tudomásul veszem és elfogadom, hogy bármilyen kérdést, észrevételt, javaslatot, ötletet, visszajelzést és egyéb információt, amelyeket a szolgáltatásainkkal kapcsolatban közzéteszel vagy beküldöd számunkra nem bizalmas információként kezeljük és jogosultak vagyunk a korlátlan használatára és terjesztésére bármilyen (kereskedelmi vagy egyéb) célra, a hozzájárulásod nélkül vagy kártérítési kötelezettség nélkül.
Tudomásul veszem és elfogadom, hogy az Influencer Bázis megőriz tartalmakat és nyilvánosságra is hozza azokat, amennyiben erre törvény kötelezi, vagy ha úgy véljük, hogy ez feltétlenül szükséges, mert: (a) eleget tesz jogi eljárásnak, hatályos törvénynek vagy hatósági felszólításnak; (b) jelen Általános Szerződési Feltételek érvényesítése céljából; vagy (c) a jogok és tulajdon, illetve a saját magunk és felhasználóink személyes védelme érdekében. Tudomásul veszed, hogy a technikai feldolgozása és továbbítása a szolgáltatásoknak, beleértve a felhasználói tartalmakat, adatforgalommal járnak, melynek költségei lehetnek, illetve a továbbítás sebessége függhet az internetszolgáltatódtól és eszközöd technikai paramétereitől. Ezen kívül kizárólagos jogunk van tartalmat eltávolítani az alkalmazásunkból, ha az ellent mond bármilyen tekintetben jelen Általános Szerződési Feltételeknek, vagy bármely más módon nem megfelelő.

2.4. Az influnecerbazis.hu rendszer használatának díja

Az influnecerbazis.hu weboldalra történő regisztráció ingyenes, illetve a rendszer használata is ingyenes. Fizetési kötelezettség az alábbi esetekben és szereplők között keletkezik:

 • Cég részéről:
  • Cég és Influencer Bázis között, abban az esetben, ha a Cég havidíjas vagy éves előfizetést vesz igénybe (használati díj).
  • Cég és Influencer Bázis között, abban az esetben, ha Kampánymenedzsment szolgáltatást vesz igénybe (kampánydíj)
 • Véleményvezér részéről:
  • Extra szolgáltatás igénybevétel

A tranzakciók lebonyolítása az influnecerbazis.hu oldalon Paypal online fizetési portálon keresztül zajlik.

Használati díj: Az első 3 vagy 14 nap ingyenes korlátlan használat után, a további korlátlan használatért fizetendő havidíj: 4.900Ft + ÁFA vagy évesdíj: 49.000 Ft + ÁFA.
Az influnecerbazis.hu rendszerbe történő regisztráció ingyenes. Az Influencer Bázis oldalát minden újonnan regisztrált céges felhasználó ingyenesen használhatja korlátozott felhasználási lehetőséggel, valamint havi előfizetésnél 3 nap, éves előfizetés esetén 14 napig ingyen használhatja a teljes rendszert. Amint letelt a 3 vagy 14 nap, a felhasználói fiók korlátozásra kerül az használati díj megfizetéséig. A használati díj megfizetésével a felhasználó 30 vagy 365 napig használhatja az Influencer Bázis weboldalát teljes funkcionalitással. A díjtáblázat és az elérhető funkciók listája megtalálható a  https://influencerbazis.hu/elofizetesek/ webhelyen.
Az inlfunecerbazis.hu oldalon történő előfizetés során ismétlődő előfizetést választ a felhasználó, akkot elfogadja, hogy az előfizetése visszamondásáig a mindenkori használati díj automatikusan levonásra kerül minden hónapban a felhasználó Paypal fiókján keresztül.
A használati díj számlázására havonta kerül sor vagy éves előfizetés esetén az összeg beérkezését követően. A szolgáltatásról elektronikus számla kerül kiállításra, ami a megadott e-mail címre kerül elküldésre. Az érintett a számlázás alapjául szolgáló elszámolással kapcsolatos reklamációt 8 napon belül jelentheti be. Ezt követően számlareklamációra nincs lehetőség.

2.5. Harmadik félre vonatkozó szabályok

Semmilyen körülmények között nem vagyunk felelősek egyetlen tartalomért sem, melyet harmadik fél vagy a felhasználóink töltenek fel az alkalmazásba, beleértve az esteleges hibás vagy szabályellenes tartalmakat, vagy bármely veszteséget vagy kárt, amely a feltöltött tartalmak használatából ered. Tudomásul veszem, hogy nem tudunk minden tartalmat előszűrni és jogunk van (de nem kötelességünk) bármikor, saját belátásunk szerint tartalmat eltávolítani, visszavonni, melyek a weboldalra feltöltésre kerültek. Az előbbieken felül jogunk van eltávolítani olyan tartalmat, amely sérti jelen Általános felhasználási feltételeket vagy megítélésünk szerint bármilyen más okból kifogásolható. Egyetértek azzal, hogy felelős vagyok a feltöltött tartalmakkal kapcsolatos következményekért, illetve a tartalmak valóságnak való megfeleléséért és a pontatlanságokért.

3. Felelősség

3.1. A szolgáltató, mint közvetítő felelőssége

A szolgáltató mindent elkövet annak érdekében, hogy az inlfunecerbazis.hu folyamatosan elérhető online felületként minden felhasználó számára rendelkezésre álljon, azonban nem vállalja annak leállásmentes működtetését vagy állandó elérhetőségét. A szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha a honlap bármilyen okból vagy bármennyi időre elérhetetlenné válik. Ilyen esetben az üzemeltető minden tőle elvárhatót megtesz annak érdekében, hogy a honlap újra elérhető legyen.
A szolgáltató semmiféle felelősséget nem vállal az általa fenntartott weboldalban tett, nem tőle származó felhívásokkal, ajánlatokkal és az ezek alapján létrejött szerződésekkel vagy bármely szerződés létrejöttének elmaradásával, továbbá weboldalban elérhető szolgáltatások hibájával kapcsolatban. Ezért a szolgáltató nem felel az általa működtetett weboldalban meghirdetett szolgáltatások minőségéért, biztonságáért és jogszabályi megfelelőségéért és nem vállal kötelezettséget ezen szolgáltatások ellenőrzéséért.
A Felhasználó által az inlfunecerbazis.hu-n közzé- vagy elérhetővé tett tartalmat a szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni és a közzétett információk által hivatkozott oldalakon vagy helyeken a szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.
A Felhasználó által közzé- vagy elérhetővé tett tartalomért, ideértve a tartalom által okozott vagy egyébként azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel. A szolgáltató által működtetett weboldalon jogellenes tartalom (például harmadik személyek személyes vagy különleges adatai, hozzászólások, felhasználási engedély nélküli szerzői vagy jogi oltalom alá eső szellemi alkotások, különösen képek), harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat közvetlenül, vagy közvetett módon sértő (például bűncselekmény elkövetésére vonatkozó felhívás) felhívás nem helyezhető el.
Amennyiben az weboldalon a Felhasználó által közzé- vagy elérhetővé tett tartalommal kapcsolatban harmadik személy, hatóság vagy bíróság igényt támaszt vagy eljárást indít, a Felhasználó az ilyen igényekkel vagy eljárásokkal kapcsolatban felmerülő valamennyi kiadást, költséget és kár megtérítését magára vállalja, továbbá vállalja azt is, hogy minden a szolgáltató által megkövetelt intézkedést (például a visszaélésért vagy a jogsértésért felelősséget vállaló és a szolgáltató érintetlenségét egyértelműen tartalmazó nyilvános vagy egyéb nyilatkozat megtétele) megtesz a jogsértésekkel és a visszaélésekkel kapcsolatban a szolgáltató jó hírnevének megóvása érdekében (ideértve a jogsértés vagy a visszaélés a szolgáltató nevével történő összefüggésbe hozatalának elkerülését és a szolgáltatónál az ilyen események következtében keletkező károk és kockázatok megelőzése és mérséklése érdekében tett intézkedéseket).
A szolgáltató kizárja a felelősségét a Felhasználók által az Influencer Bázis használatával terjedő vagy elérhetővé váló káros tartalmak, így vírusok, férgek okozta károk és egyéb veszteségek vonatkozásában. A szolgáltató kizárja a felelősségét továbbá a Felhasználók által megadott adatok hiányosságáért, vagy a hibásan megadott adatokból eredő bármilyen felmerülő hátrányért. Amennyiben a szolgáltató weboldalán, az Influencer Bázisonon, a Felhasználó által közzé- vagy elérhetővé tett tartalom jogsértő, úgy a szolgáltató az Ekrtv. alapján jár el, és az eltávolíthatja, ha a jogosulttól erre megfelelő értesítést kap. A szolgáltató a vonatkozó és mindenkor hatályos jogszabályi keretek között működik együtt a hatóságokkal a jogsértést elkövető személyek felelősségre vonása érdekében.

3.2. Véleményvezér felelőssége

A véleményvezér által az Influencer Bázisonon közzé- vagy elérhetővé tett tartalomért, ideértve a tartalom által okozott vagy egyébként azzal összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért kizárólag a véleményvezért terheli felelősség.
A Felhasználó köteles az alkalmazást jogszerűen és a mindenkor hatályos jogszabályok, továbbá a jelen Szabályzat rendelkezéseinek betartásával használni.
A Felhasználó az alkalmazás használatának megkezdésével tudomásul veszi, hogy az alkalmazásba általa feltöltött információk, anyagok, szövegek és adatok tartalmáért és jogszerűségéért felelősséggel tartozik. A szolgáltató az alkalmazás működtetését az Ekrtv. szerint végzi, és amennyiben azt észleli, hogy bármely tartalom a jelen Általános Szerződési Feltételekbe ütközhet, jogosult és az Ekrtv-ben meghatározott esetekben köteles a tartalom azonnali eltávolítására, és az érintett Felhasználó további jogellenes tevékenységének megakadályozására. A szolgáltató kizárja a felelősségét minden abból eredő kárért, ha a Felhasználó jelen Általános Szerződési Feltételekbe ütköző magatartása vagy bármely jogszabály megsértése miatt törölte a Felhasználó által az alkalmazásba feltöltött bármilyen tartalmat, vagy megakadályozta további Általános Szerződési Feltételekbe ütköző tevékenységét.
Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság a szolgáltatóval szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles minden a szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni és a szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, amely a szolgáltatót a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri. A Felhasználó kijelenti, hogy a Szolgáltatás igénybevétele során megadott adatai a valóságnak megfelelnek.

4. Személyes adatok védelme

A Felhasználó személyes adatainak bizalmas kezelése elsőrangú követelmény, ezért a szolgáltató a Felhasználó személyes adatait csak az adatkezelési szabályzatban foglalt külső szervezeteknek adja át , hatóságok részére csak a vonatkozó jogszabályi keretek között teszi hozzáférhetővé. A Felhasználó által megadott személyes adatok közül a szolgáltató csak azokat az információkat használja fel, amelyek az azonosításhoz és hatékony megkereséshez szükségesek.
A Felhasználóról a szolgáltató által nyilvántartott adatok, a szolgáltató által fenntartott adatbázisokban tárolt információk felhasználhatóak a felmerülő kérdések, viták megoldása esetén. A Felhasználó bármikor átnézheti és megváltoztathatja a megadott információkat. Ha a Felhasználó megváltoztatja adatait, a szolgáltató az adatvédelmi szabályzata alapján, a felhasználói jogosultság ideje alatt tárolja korábbi adatait.
A szolgáltató a magyar adatvédelmi rendelkezéseknek megfelelően esetenként együttműködhet a helyi, országos vagy nemzetközi hatóságokkal, amelyek jogszerű megkeresésére az Üzemeltető köteles a szükséges, a Felhasználóról tárolt személyes adatokat, információkat kiadni.

5. Jogi panaszok

Az cég és a véleményemvezér az Influencer Bázisnak az oldal szolgáltatásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát írásban közölheti az Influencer Bázissal az alábbi elérhetőségen:
email: info@influencerbazis.hu
A Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény alapján a szóbeli panaszt azonnal meg kell vizsgálni , és szükség szerint orvosolni kell. Ha az ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben az ügyfélnek átadni.
A panaszt annak beérkezését követően a Szolgáltató megvizsgálja és a panasszal kapcsolatos álláspontjáról a benyújtástól számított 30 napon belül indokolással ellátott választ küld.
Telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a jegyzőkönyvet az ügyfélnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni.
A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a szolgáltató köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.
A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:

 1. az ügyfél neve, lakcíme,
 2. a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
 3. az ügyfél panaszának részletes leírása, az ügyfél által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
 4. a szolgáltató nyilatkozata az ügyfél panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
 5. a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – az ügyfél aláírása,
 6. a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
 7. telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.

Az írásbeli panaszt a szolgáltató a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. A panaszt elutasító álláspontját a szolgáltató indokolni köteles. A szolgáltató a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.
Amennyiben az Ügyfél panasza teljesen vagy részlegesen elutasításra kerül, vagy a panasz kivizsgálására fent megszabott határidő eredménytelenül eltelt, úgy az Ügyfél az alábbi hatóságokhoz és testülethez fordulhat:
A Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben szabályozott rendelkezések megsértése esetén fogyasztóvédelmi eljárás kezdeményezhető első fokon regionális illetékességgel a fogyasztóvédelmi felügyelőség előtt.

Budapest Főváros Kormányhivatala Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály
Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Postacím: 1364 Budapest, Pf.: 144.
Telefonszám: +36-1 450-2598
E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu
A panaszkezelés során a következő adatokat kérheti el a Szolgáltató el az Ügyféltől:

 • Ügyfél neve
 • Ügyfél lakcíme, székhelye, levelezési címe
 • Ügyfél telefonszáma
 • értesítés módja
 • panasszal érintett termék vagy szolgáltatás cikkszáma vagy egyéb azonosító száma
 • panasz leírása, oka
 • Ügyfél panasszal kapcsolatos igénye
 • a panasz alátámasztásához szükséges, az Ügyfél birtokában lévő dokumentumok másolata
 • a panasz kivizsgálásához, megválaszolásához szükséges egyéb adat.

A Szolgáltató a panaszkezelés során az Ügyfél által benyújtott adatokat az információs és önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli. Az írásbeli panaszokat –beleértve a személyes megjelenés során előadott panaszról készült jegyzőkönyvet is –továbbá az azokra adott válaszokat a Szolgáltató öt évig archiválja. A megőrzési idő elteltével az adathordozókat (okiratokat) a Szolgáltató leselejtezi. A panasznyilvántartásban rögzített személyes adatokat kizárólag a panaszügyek regisztrálásának és a panaszügyek elbírálásának céljából használja fel a Szolgáltató.

5.2. Jogviták

A jelen ÁSZF rendelkezéseire, valamint a szolgáltatóval kapcsolatos minden jogviszonyra a magyar jog az irányadó. Az Influecer Bázis szereplői, mint felek közötti bármilyen jogvita esetére, hatáskörtől függően kikötik az szolgáltató székhelye szerinti, hatáskörrel rendelkező bíróság kizárólagos illetékességét.
További információkat a jelen Általános Felhasználási Feltételek alábbi mellékletei tartalmaznak.
A influencerbazis.hu adatvédelmi szabályzata

6. Szponzorált posztok megjelenítésének szabályozása

A GVH előírt feltételek betartása kötelező: SZABÁLYZAT LETÖLTÉSE

Kötelező olvasmányok:

Jelen dokumentum az ÁSZF 2018. március 1. napjától hatályos verziója.
Minden jog fenntartva!