Top 5 külföldi gasztroblogger

Elég nehéz gasztrobloggereket találni, de azért nem lehetetlen. Nagyon sokan írnak blogot vagy visznek egy YouTube csatornát és nagyon kevesen űzik ezt profi szinten. DE sikerült találni 5 igazán jó bloggert.

gasztrobloggerek-postuse-5Vegetáriánus – Naturally Ella

link: http://naturallyella.com/

Az Ella nem a hivatalos keresztneve, csak egy álnév, amely a kereszt és vezetéknevének kezdőbetűiből állnak össze: Erin Alderson > ELLA.

Apja szív-infarktusa után döntött úgy, hogy odafigyel az egészségére és többet nem fogyaszt gyorséttermi kaját vagy azzal megegyező minőségűt. Blogján olyan egészséges ételeket láthatunk, amelyek még egy nem vegetáriánusnál is elindítják a nyálelválasztást. A blog célja, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy ami egészséges az nem feltétlenül csúnya és ehetetlen.

A megváltozott étrendnek hála sikerült fogynia és az élet minden területén dinamikusabb lett.

Tehát, ha szeretnél változtatni, akkor nem szükséges megvárni a rossz hírt. Fordítsd a figyelmed a megelőzés felé. Ha téged is inspirál a gondolat, akkor még ma kezdj hozzá az életed átalakításához és dokumentáld, hogy hogyan változott meg az étrended. DE ne lepődje meg, ha hirtelen leszel egy egész közösség véleményvezére. Felelősséggel jár, de nagy dicsőség is.

gasztrobloggerek-postuse-4Vegán – Running on Real Food

link: http://runningonrealfood.com/

Nyers mandulás csokis süti, tök fűszer latte granola, vegán tofu és kesudió sült rizs edzés üzemanyag még sosem volt ennyire jó – írta Running on Real Food megálmodója.

Hitvallása a következő: „Nincs jó vagy rossz irány, jó vagy rossz étrend, mert mindenki számára más az egészséges étrend, más és más tápanyagokra van szükségünk, más és más mennyiségben. Minden innen kezdődik.”

Ezt mi se írhattuk volna jobban.

gasztrobloggerek-postuse-3Vegán – Sweet Potato Soul

link: http://sweetpotatosoul.com/

A név kötelez: a blog arról szól, hogy az igazi étel szívvel-lélekkel készül, mindent beled a séf. Jenne egy vegán séf, akinek célja, hogy mindenkiben tudatosítsa, hogy az átlagos diéták mindenkire máshogy hatnak, ezért kell azokat mindig személyre szabni.

Az munkája, hogy tömegeknek biztosítson alternatívát a diétára, úgy hogy az teljesmértékben kielégítsen minden igényt: legyen finom, szép és egészséges.

Tehát a cél elsődlegesen nem a kinézet és az íz, de ezeken is hatalmas hangsúly van, mert ha szeretjük, amit a diétánk kínál, akkor sokkal könnyebben be tudjuk azt tartani.

gasztrobloggerek-postuse-2Paleo – Nom Nom Paleo

link: http://nomnompaleo.com/

A blog logója egy copfos rajzolt kislány. Az oldal hasznos tippekkel látja el a Paleo ételek világát felfedezőknek – képregényes hangulatban.

Michelle Tam saját magát szerette volna egy egészségesebb testben látni, így kezdett el Paleo ételeket főzni. Sok társával ellentétben nem csak hobbi szinten főz és buzdít főzésre másokat is, hanem diplomás táplálkozásszakértőkén.

Ahogy már írtuk ez a blog túlmutat és túl is kell, hogy mutasson egy egyszerű vegán receptgyűjteménynél. A közösség tagjai nem csak recepteket és pár főzési tippet kapnak útravalónak, hanem igazi tanácsokat, egy diplomás táplálkozásszakértőtől, aki nem csak bort iszik és vizet prédikál, hiszen saját példája is jól mutatja ugyanazt az utat járja be, amelyen nagyon sok embert vezet.

gasztrobloggerek-postuse-1Gluténmentes – Sassy Kitchen

link: http://www.sassy-kitchen.com/

Julia Gartland kombinálta szenvedélyét a hivatásával. Egészséges ételeket készít, méghozzá gluténmentes kiadásban, amelyekről blogot is vezet. Az oldalon csak saját képei találhatók, hiszen a hobbija a fotózás. Ugye mennyivel jobb ránézni egy ilyen süteményre?

A Sassy Kitchen blogot azért írja, mert szerette volna bemutatni saját történetét, hogy ezzel is segítsen a hasonló cipőben járóknak. Sokáig próbálkozott a nyers és vegán életmóddal, de semelyik sem oldotta meg emésztési problémáit. Végül kiderült, hogy glutén érzékeny és azt kell elhagynia az étrendjéből.

Célja, hogy minden lehető élelmiszernek vagy alapanyagnak megtalálja a gluténmentes alternatíváját. Az oldalon mindenki a saját diétájának megfelelően kereshet (tejmentes, gluténmentes, vegán és vegetériánus receptjei is), tovább az aktuális szezon kedvenceire is lehet keresni.

Nagyon sok gasztroblogger tevékenykedik a nagyvilágban, sokan elhivatottságból, pusztán a saját példájuk bemutatásával, de akad bőven olyan gasztroblogger is, aki szakértője a témának. Nagyon sok hasznos írás és videó kerül publikálásra, így bárki megtalálhatja a számára megfelelő diétát, receptet.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .